Amenajarea unui parc tematic pescăresc în comuna Lumina, satul Sibioara: Investiție în recreere și dezvoltare locală

by admin 2
0 comentariu 27 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În septembrie 2022, consilierii locali ai comunei Lumina au aprobat un proiect de hotărâre propus de primarul Dumitru Chiru, privind amenajarea unui parc tematic pescăresc în satul Sibioara.

Valoarea totală a contractului pentru construcția parcului tematic este de 848.955,73 lei, TVA inclus.

Potrivit contractului semnat cu constructorul, acesta are termen de 6 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la primirea ordinului de începere.

Parcul tematic pescăresc va fi amplasat în centrul localității, în spatele școlii și în apropierea bisericii ortodoxe. Este delimitat de străzile Mihail Kogălniceanu – George Bacovia.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în zona comunei Lumina prin crearea unui parc tematic pescăresc. Acesta va facilita accesul comunității locale și nu numai la activități sportive, recreative și de petrecere a timpului liber.

De asemenea, investiția va contribui la valorificarea potențialului natural existent și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din zonă. Implementarea proiectului va duce la diversificarea ofertei de activități sportive și recreative, atrăgând în special tinerii și va contribui la creșterea confortului rural, a suprafeței verzi și menținerea locurilor de muncă în sectorul pescăresc, conform declarațiilor primarului Dumitru Chiru.

Parcul pescăresc din satul Sibioara va fi dotat cu zone de joacă pentru copii, echipate cu structuri tematice acvatice. Va exista și un teren de joc multisport cu suprafață acoperită cu gazon sintetic, împrejmuit cu gard de plasă și poartă de acces.

Parcul va oferi și spații amenajate cu mese de șah și table, precum și mese de tenis de masă și aparate de fitness. De asemenea, vor fi amenajate spații verzi pentru plantarea de material săditor, alei pietonale și grupuri sanitare ecologice, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Parcul va fi dotat și cu mobilier urban, cum ar fi băncuțe și coșuri de gunoi selective.

Spațiile verzi vor fi înfrumusețate cu gazon și flori de sezon, iar un sistem de irigații va asigura îngrijirea adecvată. Iluminatul în întregul parc de agrement va fi realizat prin intermediul stâlpilor ornamentali de iluminat.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00