Dacian Cioloș critică Guvernul și coaliția pentru gestionarea lamentabilă a grevei profesorilor

de admin 2
0 comentariu 13 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Gestionarea protestului profesorilor de către Guvern și coaliție este dezastruoasă, afirmă euro-deputatul Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, situația a ajuns la un punct critic, iar măsuri superficiale și electoraliste nu mai sunt suficiente. Este necesară rezolvarea problemei salariilor, astfel încât tinerii de calitate să fie încurajați să intre în sistemul de educație. De asemenea, se cere o remunerare adecvată a performanței în domeniul educației.

Dacian Cioloș subliniază existența unei tensiuni sociale imense în România, care nu este resimțită de Guvern și Președinție. El consideră că actualul Guvern este slab și nu are capacitatea de a aborda o lege a salarizării echitabilă sau de a negocia cu sindicatele. Liderii sindicatelor sunt aceiași de ani de zile, iar modul de negociere nu s-a schimbat. Cioloș critică atitudinea de dispreț a șefilor de coaliție și a președintelui Iohannis față de cetățeni și față de cei care protestează. Deciziile luate nu țin cont de realitățile din teren și nu rezolvă problema de fond. Există o tensiune socială mare în România, generată de lipsa de încredere în instituțiile statului și în politicieni.

Eurodeputatul Dacian Cioloș atrage atenția asupra faptului că oamenii nu mai cred în promisiunile politicienilor, iar memorandumurile și alte documente oficiale adoptate de Guvern nu sunt acceptate de populație. Este necesară o abordare serioasă și soluții concrete pentru a rezolva aceste probleme sociale și de încredere în România.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00