Scandal în Consiliul Județean Constanța: DNA investighează contractele încheiate cu firma Dimitris Garden

de The one
0 comentariu 37 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Procurorii DNA au intrat cu tunurile pe sediul Consiliului Județean Constanța și au făcut percheziții ca-n filme la mai multe primării din zonă. Motivul? O investigație incendiară despre achiziționarea serviciilor de amenajare a spațiilor verzi.

Se pare că instituțiile publice au încheiat contracte suspecte cu o firmă numită Dimitris Garden, care a câștigat mai multe contracte cu primării, inclusiv cele din Mangalia și Năvodari.

Cât de mult s-au umplut buzunarele primarilor? Conform documentelor de achiziție publică, Primăria Mangalia a aruncat la gunoi aproximativ 1 milion de lei pentru serviciile de amenajare a spațiilor verzi ale firmei Dimitris Garden. Cine a semnat aceste contracte dubioase? Nimeni altul decât Călin Didi George, șeful Direcției Achiziții, Investiții și Programe de Dezvoltare. Pare că primarul Cristian Radu a pus oamenii lui pe treabă.

Dar Mangalia nu e singura primărie implicată în scandalul corupției! Primăria Năvodari a avut o adevărată idilă cu Dimitris Garden, încheind peste 30 de contracte cu firma în valoare de 297.000 de lei doar în acest an. Procurorii i-au dat tarcoale primarului Florin Chelaru și unui director responsabil. Ce vor descoperi în urma anchetei?

Acum să vorbim despre misterioasa firmă Dimitris Garden. În spatele acestei afaceri se află Tase Caraiola, un om de afaceri din comuna Mihail Kogălniceanu, care a candidat pentru Consiliul Județean în 2016 din partea ALDE. Coincidență? Nu credem!

Și Consiliul Județean Constanța nu scapă de acțiunea procurorilor. DNA a dat buzna și acolo, percheziționând Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat. Informații din interior susțin că procurorii au stat de vorbă doar cu directorul acestei direcții și nu au cerut documente de la alte departamente. Ce oare vor descoperi?

În urma acestor evenimente, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, s-a grăbit să posteze pe rețelele de socializare. Așa, ca să pară că-i pasă! Promite că va verifica și revizui cu atenție toate procedurile de achiziții. Prea târziu, Lupule, prea târziu! Niciun constănțean nu mai are încredere în voi!

Dar Lupu vrea să liniștească spiritele și face mișto de inteligența noastră. Vrea să ne convingă că NU tolerează corupția și că va asigura o gestionare corectă și transparentă a resurselor. Suntem curioși dacă își ține cuvântul sau doar își bate joc de noi!

În fine, membrii CJ Constanța sunt “supuși” unui program de instruire, spun ei, prin intermediul Programului de Optimizare și Consolidare a Achizițiilor. Oare vor învăța cum să fure și mai eficient? Să fim serioși!

Sperăm că DNA va aduce adevărul la lumină și că vor cădea toți cei implicați în acest scandal rușinos! Continuă să ne urmărești pentru cele mai tari dezvăluiri în stil tabloid despre acest caz incendiar!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00