Coinbase, Binance și CZ, loviți de acuzații șocante

de The one
0 comentariu 7 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Un cutremur zguduie lumea criptomonedelor: platformele de tranzacționare Coinbase și Binance, împreună cu miliardarul “CZ”, se confruntă cu acuzații grave de nereguli. Potrivit Reuters, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite i-a dat în judecată pe cei trei la doar o zi distanță, dezvăluind o serie de fapte tulburătoare.

Coinbase, în centrul atenției Potrivit plângerii depuse la o instanță federală din Manhattan, SEC susține că Coinbase a funcționat ca un broker neînregistrat timp de cel puțin 4 ani, încălcând obligațiile financiare de raportare și lăsând investitorii fără protecție. Coinbase Prime și Coinbase Wallet, două entități legate de platformă, sunt și ele acuzate că au operat ca brokeri neînregistrați.

Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat că aceste acțiuni nelegale ale Coinbase lipsesc investitorii de protecția necesară împotriva fraudei și manipulării pieței, iar acțiunile companiei au dus la pierderea încrederii în piața criptomonedelor.

Scădere dramatică a valorii acțiunilor Coinbase La aflarea veștii, acțiunile Coinbase au suferit o cădere bruscă de 15,9% înainte de deschiderea burselor, creând panică printre investitori. În ciuda acestui fapt, compania nu a oferit încă un comentariu oficial privind acuzațiile care i-au fost aduse.

Binance și CZ, în mijlocul unui scandal epic Ca o lovitură suplimentară, SEC a dat în judecată și Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, precum și pe fondatorul său celebru, Changpeng Zhao, cunoscut sub numele de “CZ”. Într-o acțiune separată intentată într-o instanță din Washington D.C., SEC a dezvăluit 13 acuzații împotriva Binance, CZ și filialei sale din SUA.

Conform SEC, Binance a manipulat volumele de tranzacționare, a folosit fondurile clienților în mod necorespunzător și a indus în eroare investitorii în privința mecanismelor de control și supraveghere a pieței. Mai șocant este faptul că SEC susține că Binance și CZ au controlat în secret activele clienților, folosindu-le în interes personal.

Acuzații grave împotriva Binance Autoritățile americane susțin că Binance a creat entități în Statele Unite pentru a evita legile federale privind valorile mobiliare, în cadrul unei scheme complexe. Gary Gensler a declarat că rețeaua întinsă de înșelăciune, conflicte de interese și evitarea legii au fost principalele practici ale lui Binance și CZ.

Binance respinge acuzațiile, iar prețul bitcoin scade Binance a respins vehement acuzațiile aduse și a subliniat că nu este o platformă de tranzacționare cu sediul în Statele Unite, limitând astfel jurisdicția SEC. În urma anunțului SEC, prețul bitcoin a înregistrat o scădere de 6%, atingând minimul ultimelor 3 luni, iar comunitatea crypto se confruntă cu valuri de șoc și incertitudine.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00