Spaghete cu ton și roșii

de admin 2
0 comentarii 27 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 250 g de spaghete;
  • 1 cutie ton în ulei;
  • 4 – 5 căței de usturoi;
  • 1 cutie cuburi de roșii decojite în suc de roșii;
  • 1/2 linguriță zahăr;
  • 1 ceapă;
  • sare, piper și boia iute;
  • 3 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare:

  1. Pregătești spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se umple o oală mică pe jumătate cu apă, se adaugă un praf de sare și se lasă la foc mare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă spaghetele și se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului. (Eu am frânt spaghetele în două și le-am adăugat așa.)
  2. În timp ce spaghetele se fierb, se pun cele trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie cu pereți înalți și se călește usturoiul tăiat felii (nici prea subțiri, nici prea mari) și ceapa taiată până se înmoaie și devine sticloasă.
  3. Adaugați tonul cu tot cu uleiul din conservă și îl amestecați bine cu ceapa și cu usturoiul. Aveți grijă să rămână câte o bucată generoasă de ton. Lăsați pe foc 2 – 3 minute ca să se încălzească tonul.
  4. Apoi se pune cutia cu roșii și zahărul. Cum cuburile și sosul de roșii sunt un pic acrișoare, zahărul ajută la balansarea gustului. Lăsați 10 – 15 minute pe foc. După preferințe, acum se poate adăuga sarea și piperul. (Eu am pus și boia iute pentru un plus de pișcăcime).
  5. Când spaghetele sunt gata, se scurg și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine până când sunt acoperite de sos.
  6. Se poate decora cu frunze de busuioc proaspăt și o lingură de parmezan ras.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW