Doliu în Italia: Silvio Berlusconi, fostul premier, s-a stins din viață

de admin 2
0 comentariu 60 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Silvio Berlusconi s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, în urma unei lungi lupte împotriva leucemiei cronice. Fostul premier, celebru lider al partidului Forza Italia și fondator al influentului grup media, Mediaset, a încetat din viață astăzi la spitalul San Raffaele din Milano, conform informațiilor obținute de la prestigiosul ziar Corriere della Sera. Berlusconi fusese internat pe 5 aprilie în urma unei infecții pulmonare severe, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat în mod alarmant.

Cu trei mandate de șef al Guvernului între 1994 și 2011, fostul lider politic era, în prezent, senator și președinte al propriului partid, Forza Italia, o forță minoritară în cadrul Guvernului de coaliție condus de premierul Giorgia Meloni.

Moartea sa reprezintă o lovitură profundă pentru scena politică italiană și lasă un gol imens în rândul susținătorilor săi. În urmă cu mulți ani, Berlusconi și-a lăsat o amprentă puternică asupra vieții politice italiene și asupra imaginii Italiei la nivel internațional.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00