162
Ingrediente:
- 60 g unt
- 135 g făină
- 225 g ciocolată de bună calitate (60-70%cacao)
- 95 g cacao
- 1 lingură de pudră de espresso
- 400 g zahăr alb
- 110 g zahăr brun
- 2 linguriţe de sare
- 6 ouă mari
Modul de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tavă de 9×13 cm cu unt şi pune-i hârtie de copt pe toate marginile.
- Combină ciocolata tocată cu cacaua şi pudra de cafea. Adaugă untul într-o cratiţă mică şi găteşte-l până dă în clocot, apoi încă 5 minute, amestecând.
- Adaugă untul topit peste mixul de ciocolată şi cacao şi lasă să stea 2 minute deoparte. Apoi, amestecă totul până ciocolata devine fină şi complet topită şi lasă totul deoparte.
- Combină zahărul alb, cel brun, extractul de vanilie, sarea şi ouăle într-un bol mare. Bate totul cu mixerul la viteză mare aproximativ 10 minute. În timp ce mixezi, adaugă şi amestecul de ciocolată cu unt şi continuă să baţi totul până se omogoenizează toate ingredientele.
- Făină o cerni şi o adaugi peste amestec cu o spatulă, folosind mişcări largi. Aluatul se pune în tavă şi se coace până creşte puţin şi se formează o crustă la suprafaţă. Sau până trece testul scobitorii.
- Las-o să se răcească şi serveşte-o!
Poftă bună!