Greva din învățământ afectează planurile de vacanță ale turiștilor de pe litoralul românesc

by admin 2
0 comentariu 27 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Greva din sistemul de învățământ a perturbat planurile multor turiști pentru vacanță, fiind nevoiți să anuleze sau reprogrameze concediile. Pe întregul litoral românesc, recepțiile unităților de cazare au fost aglomerate în ultimele zile, oamenii fiind dornici să-și petreacă vacanța la mare în altă perioadă, astfel încât copiilor să le fie finalizată perioada școlară și să se clarifice datele examenelor pentru elevii de clasa a XII-a.

Turiștii au fost în panică când au văzut că greva continuă și au luat măsuri de precauție. Totul în timp ce mulți dintre ei au plătit sume considerabile pentru o vacanță în stațiunile de pe litoral.

“Am realizat că greva nu se încheie, așa că am sunat rapid la hotelul unde aveam cazarea programată în această lună, pentru a nu ne pierde zilele de concediu. Am discutat cu recepția în Mamaia și am rezolvat situația. Noi am dorit să mergem săptămâna aceasta, dar am amânat concediul. Desigur, a trebuit să discutăm și la locurile de muncă pentru a modifica perioada concediilor acordate, iar acum așteptăm să vedem cum merge fiul nostru la Evaluarea Națională, apoi putem veni la mare”, a declarat Sergiu M.

“Cred că a fost prima oară în viața mea când am sunat la un hotel pentru a anula o vacanță și nu pentru a face o rezervare. Extinderea grevei profesorilor a pus în pericol și concediul nostru. Acum am înțeles că greva s-a suspendat, dar am fost nevoiți să reprogrămăm concediul în august, când tarifele sunt mult mai mari decât în prezent”, a adăugat Melania P.

Astfel, greva din învățământ i-a ținut pe elevi, părinți și hotelieri în suspans, aceștia fiind nesiguri în privința unor rezervări pentru luna iunie. Unele rezervări au fost reprogramate, în timp ce altele au fost anulate.

De ce se întâmplă aceste lucruri? Pentru că turismul în România depinde de structura anului școlar, iar litoralul este, fără îndoială, cel mai afectat. Conform secretarului general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și președintelui de onoare RESTO, Corina Martin, există hoteluri care, având rezervări pentru această perioadă, se confruntă acum cu dificultăți în gestionarea acestor rezervări care nu mai pot fi onorate.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00