Marcel Ciolacu, liderul PSD, desemnat premier al României de către președintele Klaus Iohannis

de admin 2
0 comentariu 24 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În aceste momente, președintele României, Klaus Iohannis, îl desemnează pe Marcel Ciolacu în funcția de premier al României.

“S-au încheiat consultările și doresc să fac câteva remarci. Coaliția de guvernare a decis să adopte un model nou pentru România, cu o rotație a prim-miniștrilor. Acest model a funcționat foarte bine. În prima etapă, am avut pe Nicolae Ciucă ca prim-ministru, care a condus un cabinet format din miniștri desemnați. România a trecut prin mai multe crize și datorită guvernului condus de Nicolae Ciucă, am depășit cu succes criza energetică și inflația. Toate acestea sunt rezultatul muncii intense. Faptul că astăzi suntem aici pentru a formaliza rotația prim-miniștrilor demonstrează un nou nivel de seriozitate în cadrul coaliției de guvernare. Românii au fost promiși stabilitate și au primit stabilitate. Românii au fost promiși că marile crize vor fi rezolvate și așa s-a întâmplat. După aceste consultări, nu există nicio surpriză, dar acum îl desemnez pe Marcel Ciolacu în funcția de premier al României și îl invit să formeze un guvern și să continue munca serioasă care a fost realizată până acum”, a declarat Klaus Iohannis.

Imediat după ce Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu ca premier, acesta din urmă a ținut un scurt discurs.

“Vreau să îi mulțumesc domnului Nicolae Ciucă pentru gestul onorabil pe care l-a făcut. Îi mulțumesc în numele românilor pentru că România a intrat într-o nouă etapă, una de consolidare a democrației. Dacă guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost axat pe stabilizarea României, îmi doresc ca următorul guvern pe care îl voi conduce să se concentreze pe economie și reformă. Până luni, trebuie să avem un guvern format și apoi vom veni în fața dumneavoastră pentru depunerea jurământului. Locul României este în Uniunea Europeană și în NATO, indiferent de direcțiile către care unii încearcă să ne îndrepte. Avem nevoie de stabilitate politică. Îi mulțumesc domnului Iohannis pentru onoarea de a fi desemnat premier”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00