OMV Petrom anunță descoperiri majore de țiței și gaze naturale în Oltenia și Muntenia

de admin 2
0 comentariu 44 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Compania OMV Petrom, prin intermediul unui comunicat de presă emis marți, 13 iunie, a anunțat descoperirea unor noi resurse de țiței și gaze naturale în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României. Descoperirile cumulate se ridică la peste 30 de milioane bep de resurse recuperabile, reprezentând aproximativ trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, compania investind aproximativ 20 de milioane de euro în aceste operațiuni.

Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție, a declarat: “România produce țiței și gaze de peste 150 de ani, iar identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producției și la asigurarea continuă a furnizării unor produse esențiale pentru economie.”

Una dintre descoperiri a fost făcută în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei, unde au fost identificate resurse de țiței în valoare totală de aproximativ 20 de milioane bep. Aceasta este cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii și se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce facilitează începerea mai rapidă a producției prin sinergii.

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Testările au fost efectuate în aprilie 2023, iar pregătirile pentru dezvoltarea exploatării sunt în curs de desfășurare.

În perimetrul de explorare Târgu Jiu, a fost realizată o a treia descoperire, constând în resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, reprezentând aproximativ o treime din producția de gaze naturale a României în anul 2022. Pentru anul viitor, este planificată o a doua sondă, iar lucrările de conectare sunt în curs de desfășurare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00