69
Ingrediente:
- 4 dovlecei;
- 2 ouă;
- 4 fire ceapă verde;
- 4 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
- 4 linguri parmezan ras
- 1 lingură apă
- sare, piper
- unt, pentru uns
Mod de preparare:
- Speli dovleceii, îi tai rondele subțiri, îi pui într-o strecurătoare și îi lași la scurs, cu o greutate deasupra, aproximativ o oră. Păstrezi zeama scursă. Speli, cureți și tai mărunt ceapa verde.
- Separat, bați ouăle, adaugi uleiul, sare și piper, după gust. Combini făina cu pesmetul și le încorporezi în ouăle bătute. Amesteci bine, ca să nu se formeze cocoloașe, torni zeama scursă de la dovlecei, presari parmezanul și omogenizezi.
- Treci prin aluatul obținut dovleceii bine scurși, apoi răstorni amestecul într-o tavă de tartă unsă bine cu unt.
- Dai tava la cuptorul bine încins și o ții până se rumenește la suprafață.
Poftă bună!