Spălarea corectă a feței: greșeli de evitat și sfaturi utile pentru o rutină de îngrijire eficientă

de admin 2
0 comentariu 273 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Spălarea feței este un pas esențial în rutina zilnică de îngrijire a tenului, dar unele greșeli pot afecta sănătatea pielii. Femeile sunt mai expuse riscului de iritații și deshidratare a tenului din cauza unei igiene incorecte. De exemplu, un mit comun este că apa caldă deschide porii și apa rece îi închide. Însă porii nu au mușchi pentru a se deschide sau a se închide. Apa prea caldă poate elimina uleiurile naturale ale piele, care au un rol de protecție. Pentru a evita aceste probleme, se recomandă utilizarea apei călii și nu foarte calde.

Alegerea unui săpun sau gel de față potrivit este, de asemenea, importantă. Multe produse agresive pot leza epiderma, cauzând iritații și eliminând uleiurile naturale de protecție ale tenului. Este recomandat să folosiți produse blânde și să aplicați o cantitate mică, pentru a nu afecta pielea.

Exfolierea este un alt aspect important în îngrijirea tenului, dar evitați produsele cu granule sau acizi, cum ar fi cele pe bază de zahăr sau citrice. În schimb, puteți utiliza degetele pentru a masa delicat fața în timpul exfolierii, evitând bureții abrazivi.

O îngrijire corectă a tenului implică evitarea acestor greșeli și adoptarea unei abordări blânde și delicate în rutina zilnică.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00