Adio, Silvio Berlusconi: Funeraliile de stat ale fostului premier italian au emoționat o întreagă țară

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Funeraliile de stat ale fostului premier italian Silvio Berlusconi, care a încetat din viață la vârsta de 86 de ani, s-au desfășurat astăzi la catedrala din Milano, potrivit anunțului făcut de dioceza orașului italian. În aceeași zi, Italia a fost în doliu național.

La Milano, fațada catedralei gotice a fost acoperită cu coroane de flori înaintea slujbei funerare a fostului premier italian Silvio Berlusconi, iar ecrane gigantice au fost amplasate în piață pentru a permite oamenilor să urmărească ceremonia.

Printre cei prezenți se numără Lucia Adiele, membră a partidului Forza Italia al lui Berlusconi, care a călătorit aproape 1.000 de kilometri de la locuința sa din Altamura, în sudul Italiei, pentru a-și lua rămas bun de la politicianul său preferat. “Am avut norocul să fac parte din Forza Italia timp de 18 ani. Am avut, de asemenea, norocul să îl cunosc. Măcar atât am putut să fac, să fiu aici și să îmi iau rămas bun pentru ultima oară”, a declarat ea.

Aproximativ 2.300 de persoane au participat la ceremonia din interiorul catedralei, inclusiv lideri precum Meloni, președintele Sergio Mattarella și liderul Partidului Democrat (PD) de centru-stânga, Elly Schlein. Activitatea parlamentară a fost suspendată de facto pentru ca politicienii să poată participa la slujbă.

La eveniment au participat și Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie, premierul ungar Viktor Orban, Emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, și premierul irakian Mohammed Shia’ Al Sudani.

Cei cinci copii ai fostului premier italian Silvio Berlusconi și-au exprimat public rămas bun de la tatăl lor printr-un mesaj emoționant publicat în ziarele principale din Italia. “Dragul nostru tată, îți mulțumim pentru viață, îți mulțumim pentru iubire. Vei rămâne mereu în inimile noastre”, au scris Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi în textul însoțit de o fotografie a tatălui lor, realizată acum mulți ani, în care el apare zâmbitor. Mesajul de rămas bun al celor cinci copii ocupă o întreagă pagină în ziarele principale din Italia în ziua în care au avut loc funeraliile de stat ale tatălui lor la catedrala din Milano.

Compania emblemă a imperiului mediatic al lui Berlusconi, Mediaset, a publicat și ea un mesaj în ziarele sale, însoțit de aceeași fotografie, dar cu un alt text: “Întregul Mediaset îl îmbrățișează cu dragoste și recunoștință pe fondatorul Silvio Berlusconi”.

Pe imensa esplanadă din fața Domului au fost prezente aproximativ 10.000 de persoane care au putut urmări liturghia pe două ecrane gigant.

Unii politicieni italieni din opoziție au refuzat să participe la slujbă. Fostul premier italian Silvio Berlusconi continuă să polarizeze țara și după moartea sa: decizia guvernului – care include și partidul său – de a-l onora printr-o zi de doliu național a stârnit controverse. Este pentru prima dată când s-a decretat și o zi de doliu național, o onoare fără precedent.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00