Eșecul Euroins România: Asigurații suferă pierderi financiare și incertitudine în fața falimentului

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Scandalul falimentului Euroins România continuă să afecteze populația, iar românii sunt nevoiți să suporte consecințele financiare ale acestei situații. Mulți dintre asigurații companiei au renunțat deja la ideea de a-și recupera banii, deși plătiseră sume considerabile pentru polițele de asigurare auto.

Unul dintre constănțeni, Alexandru D., povestește cum a încheiat o poliță la Euroins la începutul anului, cu puțin timp înainte ca scandalul falimentului să izbucnească. A plătit 1.100 de lei pentru o poliță valabilă un an, dar acum a aflat că va trebui să-și facă o nouă poliță RCA începând din toamnă. Această situație îi aduce pierderi financiare de cel puțin 400 de lei, bani pe care nu mai crede că îi va recupera vreodată.

Pe lângă asigurații Euroins, șoferii și cei implicați în accidente cu mașini asigurate de această companie se numără printre victimele colaterale ale scandalului. Recent, Tribunalul București a declarat falimentul societății de asigurare, ceea ce înseamnă că polițele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile doar până la data de 8 septembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții, care expiră la data de 7 noiembrie 2023.

În astfel de situații, legea prevede că polițele Euroins încetează de drept după aceste termene, iar asigurații trebuie să încheie noi polițe. Cu toate acestea, cei care au suferit daune acoperite de polițele Euroins sau doresc să primească o parte din prima de asigurare înapoi pot face cereri la Fondul de Garantare a Asiguraților. Cu toate acestea, mulți asigurați sunt pesimiști în ceea ce privește recuperarea banilor și au renunțat deja la speranță.

Această situație nefericită a pus în evidență și riscurile la care se expun consumatorii atunci când aleg asigurători cu prețuri suspect de mici. În cazul falimentului Euroins, mulți șoferi au fost atrași de prețurile avantajoase, fără a lua în considerare riscurile implicate. Experții în asigurări recomandă ca, înainte de încheierea unei polițe de asigurare, să se facă o cercetare atentă asupra companiei, să se analizeze condițiile contractuale și să se opteze pentru asigurători de încredere, chiar dacă aceștia solicită plăți mai mari.

În plus, multe service-uri auto au început să refuze reparațiile automobilelor asigurate la Euroins, din cauza termenelor decontării facturilor, care se prelungesc pe o perioadă foarte îndelungată. Astfel, proprietarii mașinilor sunt nevoiți să suporte cheltuielile reparate direct din buzunar.

În această situație incertă, se impune atenție sporită în trafic pentru a evita accidentele și a nu agrava și mai mult problemele financiare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00