Expoziția “Vestigii”: O călătorie captivantă în patrimoniul arheologic dobrogean

by admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Consiliul Județean Constanța prezintă expoziția “Vestigii” – o incursiune fotografică în patrimoniul arheologic dobrogene. Evenimentul, organizat în colaborare cu fotograful Mircea Stoian și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, va aduce în prim plan imagini inedite și obiecte de patrimoniu din siturile arheologice importante precum Histria, Argamum, Callatis, Carsium, Noviodunum, Niculițel, Tomis, Enisala, Capidava, Ulmetum și Tropaeum Traiani.

Fiecare fotografie va fi însoțită de informații privind distanța dintre Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” și situl arheologic prezentat. De asemenea, vor fi expuse obiecte valoroase din colecția Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 16 – 30 iunie 2023, conform programului de vizitare: de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00, și în weekend, între orele 12:00 și 20:00. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 16 iunie 2023, la ora 14:00, pentru a marca Zilele Europene ale Arheologiei. Invitați speciali la vernisaj vor fi arheologul Florin Topoleanu și directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Constantin Aurel Mototolea.

Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor și are ca scop promovarea culturii și patrimoniului orașului Constanța. Accesul la expoziție este gratuit. Vă așteptăm cu drag!

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00