Funcționarul primăriei Mangalia, Roșu Adrian, urmărit penal alături de alți suspecți într-un caz de corupție

by admin 2
0 comentariu 52 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au inițiat urmărirea penală împotriva mai multor suspecți, în urma unor suspiciuni de activități ilegale. Aceste activități se referă la infracțiuni de luare de mită și folosirea neautorizată a informațiilor nedestinate publicității.

Printre suspecți se numără Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, care este acuzat de luare de mită. De asemenea, Chelariu Ermil, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, este acuzat de folosirea informațiilor neautorizate și luare de mită.

În plus, Constantin Petrică Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, și Roșu Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, sunt și ei acuzați de folosirea neautorizată a informațiilor și luare de mită.

Potrivit ordonanței procurorilor, există suspiciuni rezonabile conform cărora, în perioada martie-aprilie 2023, suspecții menționați anterior au facilitat accesul unui om de afaceri la informații confidențiale, care nu erau destinate publicității. Aceste informații ar fi permis omului de afaceri să obțină avantaje în câștigarea licitațiilor pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, organizate de instituțiile publice în care lucrau funcționarii.

În schimbul ajutorului acordat, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit diverse beneficii necuvenite de la omul de afaceri, inclusiv furnizarea de plante decorative, ornamentale și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor. Suspecții au fost informați cu privire la statutul lor procesual conform prevederilor legale.

Este important de menționat că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului legal și nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție. Prezentul comunicat a fost redactat în conformitate cu ghidurile de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00