Microsoft se confruntă cu obstacole majore în achiziționarea Activision Blizzard

de admin 2
0 comentariu 9 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Microsoft înfruntă obstacole majore în achiziționarea Activision Blizzard în valoare de 68,7 miliarde de dolari, ceea ce ar putea deveni cea mai mare tranzacție din industria jocurilor video.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit a blocat acordul din motive de îngrijorare privind impactul asupra concurenței și a lobby-ului ostil din partea competitorului Sony. Cu toate acestea, Microsoft și Activision au anunțat că vor face recurs împotriva deciziei.

În același timp, Comisia Federală pentru Comerț din SUA intenționează să blocheze tranzacția prin mijloace legale, deși rezultatul final rămâne incert. În contrast, Uniunea Europeană pare să-și fi atenuat poziția față de achiziție, conform unor surse.

Recent, un judecător american a blocat temporar acordul la cererea Comisiei Federale pentru Comerț din SUA, iar o audiere programată pentru finalul lunii iunie va decide dacă achiziția va fi blocată până când Comisia Federală pentru Comerț va finaliza cazul în instanța sa administrativă.

Microsoft susține accelerarea procesului legal, în timp ce președintele companiei, Brad Smith, a exprimat dezamăgirea și îngrijorarea față de decizia regulatorului britanic, sugerând că vor lua în considerare extinderea afacerilor în Uniunea Europeană.

Această situație complicată afectează viitorul tranzacției și induce incertitudine în industria jocurilor video, generând îngrijorări și dezamăgiri în rândul comunității tehnologice și de afaceri.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00