Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, audiat de DNA într-un caz de corupție

de admin 2
0 comentariu 16 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

UPDATE – Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, audiat de DNA. Precizare oficială de la Direcția Națională Anticorupție.

Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus urmărirea penală împotriva următorilor suspecți:

  • LUPU MIHAI, președintele Consiliului Județean Constanța, pentru luare de mită;
  • CHELARIU ERMIL, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, pentru folosirea informațiilor nedestinate publicității și luare de mită;
  • CONSTANTIN PETRICĂ ADRIAN, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, pentru folosirea informațiilor nedestinate publicității;
  • ROȘU ADRIAN, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, pentru folosirea informațiilor nedestinate publicității și luare de mită.

Potrivit ordonanței emise de procurori, există suspiciuni rezonabile cu privire la următoarea situație:

În perioada martie-aprilie 2023, suspecții Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian și Roșu Adrian, în calitățile lor menționate anterior, au permis unui om de afaceri accesul la informații confidențiale (ofertele depuse de alte societăți comerciale etc.) care i-ar fi dat acestuia avantaj în câștigarea mai multor licitații privind amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, organizate de instituțiile publice reprezentate de funcționarii menționați.

În schimbul acestui “ajutor”, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri avantaje necuvenite, în formă de plante ornamentale, lucrări de amenajare și irigare a grădinilor, care nu au fost încă evaluate în mod precis.

Suspecților li s-a comunicat oficial statutul procesual conform prevederilor Codului de procedură penală.

În prezent, se desfășoară investigații penale și în legătură cu alte persoane implicate.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00