Șantierul Naval Mangalia organizează licitație publică pentru închirierea unei suprafețe de teren într-o locație strategică

by admin 2
0 comentariu 118 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Șantierul Naval Mangalia SA, o companie cu o istorie îndelungată și importanță în industria navală din România, organizează o procedură de licitație publică pentru închirierea unei suprafețe de teren de 3.000 de metri pătrați. Licitația va avea loc pe data de 3 iulie, la ora 10:00, iar durata închirierii este stabilită la 10 ani. Prețul minim de pornire al licitației este de 0,80 euro pe metru pătrat pe lună, fără TVA.

Terenul în cauză face parte din aria lotului de teren 93/4, care are o suprafață totală de 12.765 de metri pătrați. Este situat în intravilanul municipiului Mangalia, pe strada Intrarea Portului, nr. 1. Terenul este liber de construcții, neîngrădit și nu se află în zona halelor de producție. Nu are restricții legate de apărare, nu este încărcat cu sarcini de mobilizare și nu este supus unor litigii. De asemenea, nu este gajat, ipotecat, nu este utilizat de mai mult de cinci ani în procesul de producție și nu este racordat la rețelele de apă, canalizare și energie electrică.

Închirierea terenului va fi aprobată în cadrul unei adunări generale AGA, după finalizarea procedurii de atribuire. Chiriașul selectat nu va avea dreptul de a schimba destinația terenului pe parcursul celor 10 ani de închiriere. Contractul de închiriere poate fi prelungit prin acordul părților semnatare, iar prețul chiriei va fi actualizat prin evaluare autorizată.

Șantierul Naval Mangalia SA este o companie românească cu forma de organizare în societate pe acțiuni și funcționează în conformitate cu legislația română în vigoare. A fost înființată în anul 1956, sub autoritatea Comandamentului Marinei Militare, iar în prezent se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Compania are o istorie îndelungată în industria navală și în trecut a fost sucursala filialei S.C. “Arsenal” S.A. a Companiei Naționale “Romarm” S.A. În 2001, a fost înființată S.C. Șantierul Naval Mangalia S.A. ca entitate juridică independentă.

La momentul actual, Șantierul Naval Mangalia SA este deținut în proporție de 100% de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Administratorii companiei sunt Moțoc Octavian, Juncu Ciprian Luigio și Cazana Victor Vlad. În anul 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4,8 milioane de lei, un profit net de 458.747 lei și avea datorii de 3,5 milioane de lei. Compania are în prezent 35 de angajați și continuă să joace un rol important în industria navală din România.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00