ȘOCANT! Instagram, paradisul pervers al pedofililor: Meta intră în acțiune

de admin 2
0 comentariu 43 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-un scandal ce zguduie lumea rețelelor sociale, Meta, compania-mamă a Facebook, a lansat o investigație amplă în urma unei serii de rapoarte alarmante. Potrivit acestora, celebrul algoritm Instagram ar fi promovat și facilitat răspândirea de conținut sexual explicit cu copii. Cercetătorii de la Stanford Internet Observatory (SIO) au descoperit că platforma este infestată de o “rețea vastă pedofilă”, conectând în mod sinistru vânzători și cumpărători de materiale ilegale.

Raportul îngrijorător dezvăluie că funcția “sugerată pentru tine” de pe Instagram a fost folosită pentru a ghida utilizatorii către materiale cu conținut sexual explicit în afara platformei. Potrivit SIO, Instagram a devenit “cea mai importantă platformă” pentru aceste rețele de pedofilie, datorită popularității sale și interfeței sale prietenoase.

Centrul de politici cibernetice de la Stanford a afirmat că Instagram a devenit o “platformă principală” pentru astfel de activități criminale, oferind facilități care au ușurat conexiunile între cumpărători și vânzători. Utilizatorii puteau găsi conținut de abuz asupra copiilor prin intermediul hashtag-urilor explicit prohibite, precum #pedowhore, care, în cele din urmă, au fost blocate de Instagram.

În fața acestor acuzații grave, Meta, reprezentată de un purtător de cuvânt, a declarat că exploatarea copiilor este o “crimă îngrozitoare”. Compania a asigurat publicul că investighează activ aceste afirmații și a înființat un grup de lucru intern pentru a soluționa rapid situația.

Meta a făcut eforturi pentru a limita acest tip de abuz, distrugând deja 27 de rețele pedofile pe Instagram în ultimii doi ani și eliminând 490.000 de conturi care încalcă politicile de siguranță a copiilor doar în luna ianuarie.

În timp ce Meta își asumă responsabilitatea și încearcă să rezolve această problemă gravă, SIO a făcut un apel către industrie pentru o inițiativă comună. Cercetătorii au cerut companiilor de social media să aloce mai multe resurse pentru identificarea și stoparea activă a abuzurilor, precum și pentru limitarea producției, descoperirii și distribuției de conținut cu abuz sexual asupra minorilor.

Această dezvăluire șocantă despre Instagram și rețelele sale de pedofilie a generat un val de indignare și a reamintit publicului despre pericolele ascunse din mediul digital. Într-un moment în care oamenii se bazează tot mai mult pe rețelele sociale pentru a-și împărtăși viețile și pentru a se conecta cu ceilalți, este esențial ca industria să ia măsuri ferme pentru a proteja siguranța și bunăstarea utilizatorilor săi.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00