Tudor Henry, tânărul șahist de doar 12 ani, cucerește titlul de Maestru FIDE cu performanțe impresionante

de admin 2
0 comentariu 65 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Tânărul șahist Tudor Henry de la CSM Constanța a fost recunoscut oficial drept Maestru FIDE de către Federația Internațională de Șah (FIDE), în urma rezultatelor impresionante obținute în acest an, conform unei declarații emise de instituție.

Confirmarea prestigiosului titlu a fost semnată personal de președintele FIDE, Arkady Dvorkovich, și este o recunoaștere a performanțelor remarcabile ale lui Tudor Henry în lumea șahului.

La sfârșitul lunii mai, în cadrul unui prestigios turneu de șah desfășurat în Budapesta, talentatul șahist constănțean a reușit să îndeplinească norma de Maestru Internațional, clasându-se pe un onorant loc al treilea după 9 runde de joc intens, desfășurate în sistem de turneu în care fiecare jucător a întâlnit pe toți ceilalți participanți.

Tudor Henry a demonstrat abilități deosebite în timpul turneului, învingând trei Mari Maeștri Internaționali, printre care se numără și cunoscuții Adam Horvath din Ungaria, Mișa Pap și Nikola Sedlak din Serbia, precum și un Maestru FIDE indian, Varshini Sahithi. De asemenea, el a obținut două remize valoroase în meciurile împotriva unor Maeștri Internaționali precum americanul Tom Woodward și indianul Anto Cristiano Manish.

Obținerea titlului de Maestru FIDE reprezintă o etapă importantă în ascensiunea lui Tudor Henry în lumea șahului internațional și confirmă talentul său excepțional. Performanța sa remarcabilă a fost salutată de comunitatea șahistă și i-a adus recunoașterea meritată din partea Federației Internaționale de Șah, subliniindu-se astfel valoarea și perspectiva sa promițătoare în acest domeniu.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00