UDMR se elimină singură de la guvernare, dezvăluie purtătorul de cuvânt al PNL

de admin 2
0 comentariu 35 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-o declarație surprinzătoare, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a dezvăluit că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) s-a eliminat singură de la guvernare, chiar dacă PNL și PSD au făcut eforturi pentru a menține coaliția. Stroe a subliniat că actualul guvern va avea o majoritate parlamentară și sprijinul voturilor minorităților naționale, asigurând stabilitatea politică și de guvernare.

“Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși, care a condiționat public prezența sa de obținerea sau păstrarea anumitor ministere. Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase, evident, și de la noi, și de la PSD, oferte firești”, a declarat Stroe. El a subliniat că UDMR a respins aceste oferte, în ciuda diminuării numărului de ministere și a eforturilor depuse de PNL și PSD pentru menținerea coaliției guvernamentale.

Totuși, purtătorul de cuvânt al PNL a exprimat speranța unei colaborări la nivel parlamentar cu UDMR-ul, precizând că formațiunea maghiară a arătat maturitate în trecut și că se așteaptă la o continuare a acestei colaborări.

În legătură cu acuzațiile UDMR că PNL ar fi respins toate propunerile de compromis acceptate de aceștia, Stroe a respins aceste afirmații, numindu-le “nedrepte”. El a subliniat că PNL a preferat dialogul intern și nu a condiționat prezența în guvern de menținerea vreunui portofoliu.

“Nu noi, niciodată, liberalii nu am condiționat prezența în același Guvern de menținerea vreunui portofoliu, niciodată, nici în plan public, nici în plan intern, nu am încercat să sugerăm măcar eliminarea UDMR de la guvernare”, a adăugat Stroe.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al PNL au stârnit interesul și au alimentat speculațiile politice în privința viitorului guvernului și relației cu UDMR-ul. Se așteaptă cu nerăbdare dezvoltările ulterioare și modalitatea în care se va desfășura colaborarea la nivel parlamentar.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00