Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti în prima sa întâlnire oficială în Portul Constanța

by admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Excelența Sa Özgür Kivanç Altan, a efectuat o vizită la Portul Constanța însoțit de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, și de atașatul comercial Aygün Eski. Scopul întâlnirii a fost de a explora posibilitățile de colaborare și de a dezvolta proiecte comune în domeniul transportului mărfurilor turcești prin Portul Constanța.

Reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanța au declarat că diplomatul turc a manifestat interes în a cunoaște mai bine portul, dezvoltarea relațiilor bilaterale și oportunitățile de colaborare. Minereurile de fier, produsele metalice, petrolul brut, produsele petroliere și cerealele au reprezentat principalele categorii de mărfuri în traficul înregistrat pe relația cu Turcia în anul 2022, cu un total de 6.971.944 tone. În primele cinci luni ale acestui an, traficul de mărfuri a atins deja trei milioane de tone.

Pe lângă întâlnirea cu conducerea CN APMC, Ambasadorul Özgür Kivanç Altan a făcut și un tur de port la bordul navei “Anghel Saligny”, explorând astfel infrastructura portuară și facilitățile disponibile. Această vizită marchează prima sa întâlnire oficială în Portul Constanța și reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre Turcia și România în domeniul transporturilor maritime și al comerțului bilateral.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00