Enigma Triunghiului Bermudelor dezvăluită: Descoperirea a 176 de epave cu comori valoroase în largul Bahamasului

de admin 2
0 comentariu 93 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Experții au descoperit 176 de epave ale navelor dispărute în Triunghiul Bermudelor între 1526 și 1976, arătând dovezi că la bordul acestora existau încărcături de aur, argint, zahăr și tutun. O hartă detaliată a fost realizată, evidențiind pozițiile acestor epave misterioase.

Printre cele 176 de nave, opt transportau metale prețioase, însă se crede că majoritatea mărfurilor au fost recuperate imediat după scufundare. Harta indică faptul că 77 dintre nave au fost de origine americană, 36 britanice și 19 spaniole. Cele mai multe naufragii (82%) au avut loc în secolul al XIX-lea, în timp ce doar trei epave datează din secolul al XVI-lea. Alte opt nave au fost pierdute în secolul al XVII-lea și zece în secolul al XVIII-lea.

Descoperirile indică faptul că majoritatea navelor s-au scufundat în apropierea recifelor, de-a lungul zonei cunoscute sub numele de Little Bahama Bank, situată la vest de insula Grand Bahama. Printre mărfurile prezente în aceste epave se numără rachiu îmbuteliat, materii prime pentru coloranți, nuci de cocos, vin de Madeira, provizii militare, rom și whisky, precum și bijuterii din aur și argint.

Deși Bahamasul este afectat de uragane devastatoare, studiul a dezvăluit că majoritatea scufundărilor au fost cauzate de impactul cu recifele și nu de forța furtunilor. Scufundarea pentru recuperarea mărfurilor a devenit chiar o profesie locală în economia insulelor Bahamas. Printre cele mai frecvente tipuri de mărfuri salvate se numără bumbacul și zahărul, urmate de cherestea, melasă, doage de fier, aur, argint și monede.

Carl Allen, fondatorul Allen Exploration, a declarat că aceste descoperiri oferă o perspectivă nouă asupra navelor dispărute din Bahamas. Triunghiul Bermudelor continuă să fie o zonă de interes, unde peste 50 de nave și 20 de avioane au dispărut în mod inexplicabil între Miami, Bermuda și Puerto Rico.

Chiar dacă există numeroase teorii misterioase cu privire la Triunghiul Bermudelor, s-a constatat că pierderile de nave nu sunt mai frecvente în acea zonă decât în alte secțiuni ale oceanului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00