Fregata “Regele Ferdinand” și echipajul său revin glorioși în portul Constanța după o misiune remarcabilă în Marea Mediterană

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Fregata „Regele Ferdinand” și echipajul său format din 239 de militari se întorc triumfal în portul militar Constanța pe 16 iunie, după o participare remarcabilă la Operația EUNAVFOR MED IRINI din Marea Mediterană. Misiunea lor esențială a constat în aplicarea embargoului ONU asupra armelor către Libia și combaterea traficului ilegal de produse petroliere, droguri și persoane.

Marinarii militari români au efectuat monitorizarea traficului maritim și au inspectat peste 160 de nave comerciale, îndeplinind vizite de prezentare a operațiunii la nouă dintre acestea. Fregata „Regele Ferdinand” a colaborat strâns cu navele partenere din grupul naval al Operației IRINI, inclusiv fregata „Libeccio” din Italia, nava de sprijin logistic „Bonn” din Germania și fregata „Nikiforos Fokas” din Grecia.

Această misiune a contribuit semnificativ la consolidarea interoperabilității dintre cele patru nave militare partenere, prin desfășurarea de activități comune, cum ar fi reaprovizionarea cu combustibil pe mare și exerciții specifice. Echipajul a demonstrat profesionalism și abilități remarcabile în timpul operațiunii, confirmând statutul lor de marinari militari de înaltă calitate.

Pe parcursul celor peste 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” a străbătut aproximativ 6.000 de mile marine (aproximativ 11.000 de kilometri) și a făcut escale în porturile Souda din Grecia și Catania din Italia pentru a permite echipajului să se pregătească și să-și refacă capacitățile de luptă.

Comandantul navei, comandorul George-Victor Durea, a condus cu succes această misiune importantă, demonstrând competență și conducere remarcabile. Reîntoarcerea lor în portul Constanța este un moment de mândrie și satisfacție pentru toți românii, în semn de recunoaștere a curajului și sacrificiului făcut de marinarii militari români.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00