Prăjitură cu cireșe

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 1 vârf de cuţit de sare;
  • 220 g zahăr;
  • 200 g făină;
  • 10 g praf de copt;
  • 150 g lapte cald;
  • 80 g unt topit;
  • zahăr pudră pentru ornat;
  • 300 g cireşe proaspete sau din compot fără sâmburi.

Modul de preparare:

  1. Bate ouăle întregi cu sarea şi zahărul cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt şi încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule, treptat.
  2. În alt vas, amestecă 150 g lapte cald cu 80 g de unt topit şi totul se pune peste aluatul obţinut din ouă şi făină. Amestecă uşor cu spatula şi pune jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu ulei şi făină.
  3. După ce ai pus prima jumătate de aluat, adaugă cireşele din loc în loc şi acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.
  4. Coace prăjitura cu cireşe la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau până este rumenită deasupra şi trece testul scobitorii.
  5. Scoate prăjitura din tavă după ce s-a răcit 10 minute, pudreaz-o cu zahăr şi tai-o în pătrăţele.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00