28
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 1 vârf de cuţit de sare;
- 220 g zahăr;
- 200 g făină;
- 10 g praf de copt;
- 150 g lapte cald;
- 80 g unt topit;
- zahăr pudră pentru ornat;
- 300 g cireşe proaspete sau din compot fără sâmburi.
Modul de preparare:
- Bate ouăle întregi cu sarea şi zahărul cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt şi încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule, treptat.
- În alt vas, amestecă 150 g lapte cald cu 80 g de unt topit şi totul se pune peste aluatul obţinut din ouă şi făină. Amestecă uşor cu spatula şi pune jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu ulei şi făină.
- După ce ai pus prima jumătate de aluat, adaugă cireşele din loc în loc şi acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.
- Coace prăjitura cu cireşe la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau până este rumenită deasupra şi trece testul scobitorii.
- Scoate prăjitura din tavă după ce s-a răcit 10 minute, pudreaz-o cu zahăr şi tai-o în pătrăţele.
Poftă bună!