Protest în sistemul sanitar: Sindicaliștii pichetează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și amenință cu greva

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015 a organizat astăzi o pichetare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în intervalul orar 12:00-12:30. Protestul, desfășurat în toată țara, a avut loc fără întreruperea activității unităților sanitare, reprezentând un avertisment prealabil adresat guvernanților cu privire la riscul declanșării unei greve generale în cazul nerespectării revendicărilor. Modalitatea inovativă de protest a evidențiat necesitatea soluționării problemelor identificate.

Totodată, a fost lansat protestul “Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare”, prin care medicii care efectuează gărzi au avut posibilitatea de a se alătura expresiei nemulțumirii față de recompensarea participării la asigurarea continuității serviciilor medicale. Prin intermediul unei platforme dedicate acestui protest, medicii participanți au transmis notificări către unitățile sanitare și către guvernanți cu privire la intenția de a demisiona din contractele individuale de muncă.

Angajații din sistemul public de sănătate care s-au alăturat acestor forme de protest susțin revendicările prezentate în Decalogul Federației “Solidaritatea Sanitară”, care includ solicitări salariale și reforme menite să îmbunătățească calitatea vieții profesionale a angajaților din sănătate și calitatea serviciilor medicale.

Protestul a avut și ca scop protejarea angajaților împotriva riscului anulării drepturilor actuale în viitoarea lege a salarizării, care ar putea duce la scăderi semnificative ale veniturilor. Guvernanții au creat un motiv suplimentar de neîncredere prin încălcarea prevederilor legale privind dialogul social și prin discriminarea angajaților din Sănătate în privința dreptului de a declanșa un conflict colectiv de muncă pe teme salariale.

Federația “Solidaritatea Sanitară” a prezentat deja o documentație detaliată privind problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistemul public de sănătate, demonstrând necesitatea onorării revendicărilor. Aceasta a evidențiat impactul pozitiv al ajustărilor salariale asupra calității serviciilor medicale, subliniind preocuparea pentru interesul pacienților.

Într-un update al știrii, se precizează că președintele sindicatului, Ianuș Mihaela, a anunțat organizarea unui nou protest pe 27 iunie, iar în cazul nerezolvării problemelor, angajații vor intra în grevă timp de două ore începând cu 1 iulie. Pichetarea de la Spitalul de Boli Infecțioase s-a desfășurat în mod silențios, fără scandări, iar la ora 12:30 acțiunea de protest s-a încheiat, personalul medical revenind la muncă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00