Se deschide o nouă fabrică în România

de admin 2
0 comentariu 60 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primarul Marcel Romanescu a anunțat inaugurarea unei noi fabrici în Târgu Jiu, care va produce echipamente agricole și de irigații. Investiția este străină, având capital din Ucraina. Fabrica, situată în halele preluate de la fostul combinat de ciment, va contribui la crearea de locuri de muncă în producție.

Primarul a subliniat că implicarea deputatului Gheorghe Pecingină și a președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, au fost cruciale în atragerea acestui investitor în municipiul Târgu Jiu. Dezvoltarea orașului a făcut ca acesta să devină tot mai atractiv pentru investitori.

Directorul general al companiei Variant Agro, Codruț Semănaru, a precizat că se vor face aproximativ 100 de angajări în cadrul fabricii. În plus față de producția de echipamente de irigații, alte hale ale fabricii vor fi dedicate producerii de profile de oțel pentru rigips, structuri pentru panourile solare și hub-uri de logistică.

Semănaru a menționat că aceasta este prima investiție a grupului în România și a venit ca urmare a unei ambiții personale și a cererii ridicate pentru echipamentele agricole în țară. Mutarea producției din Harkov, Ucraina, la Târgu Jiu a fost motivată și de dificultățile întâmpinate în contextul conflictului din Ucraina. În continuare, se lucrează și în Harkov, dar producția este împărțită între mai multe fabrici mai mici.

Această investiție străină în sectorul agricol va aduce beneficii economice și de creare a locurilor de muncă în zonă, consolidând astfel dezvoltarea și atractivitatea municipiului Târgu Jiu.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00