50
- Porții: 5
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente:
- 2-3 l supă de legume sau apă;
- 200 g fasole fiartă;
- 3 cartofi;
- 2 morcovi;
- 1 ţelină;
- 1 albitură sau păstârnac;
- 1 ceapă;
- 1 legătură ceapă verde;
- 200 g suc de roşii;
- câteva roşii mici pentru decor;
- 2 linguri ulei;
- 1 legătură pătrunjel;
- sare și piper
Mod de preparare:
- Căleşti în ulei ceapa tăiată şi, când devine sticloasă, adaugi morcovii, albitura (sau păstârnacul) şi ţelina cubuleţe.
- Amesteci, presari sare şi piper și îi adaugi într-o oală cu 2-3 litri de supă sau apă fiartă.
- După ce s-au înmuiat legumele, adaugi cartofii tăiaţi cuburi. Laşi la fiert până ce cartofii se înmoaie.
- Apoi pui boabele de fasole, ţi 10 minute şi torni sucul de roşii.
- Laşi să se combine aromele. Stingi focul, apoi presari pătrunjelul tăiat fin, adaugi roşiile mici tăiate jumătăţi şi ceapa verde tocată.
Poftă bună!