Muzeul de Artă Populară Constanța găzduiește expoziția ‘Comoara de acasă’: O incursiune în bogăția cămășilor tradiționale

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Muzeul de Artă Populară Constanța, sub egida Consiliului Județean Constanța, prezintă expoziția de cămăși tradiționale “Comoara de acasă”, colecția impresionantă a pasionatei colecționare Laura Diaconu.

Timp de două săptămâni, în perioada 16-30 iunie, Muzeul va găzdui o selecție a celor mai frumoase cămăși din diferite zone etnografice, precum Vâlcea, Bacău, Olt, Mehedinți, Banat, Lăpuș, Huedin, Bihor, Hațeg, Țara Bârsei, Țara Oltului și Muscel.

Laura Diaconu, avocat și pasionată de arta tradițională, își dorește să le ofere publicului constănțean ocazia de a admira aceste piese autentice de port popular. Expoziția este închinată în special Zilei Iei, sărbătorită pe 24 iunie. Laura Diaconu subliniază că aceste cămăși reprezintă trecutul, prezentul și viitorul ei, fiind un element de legătură cu moștenirea culturală transmisă de mama sa.

Colecționara a expus în mai multe orașe din țară și din străinătate, iar acum îi invită pe vizitatori să descopere frumusețea și bogăția acestor cămăși tradiționale, evidențiind valorile autentice ale portului popular.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00