Alertă de “Smishing”: Tentativă de fraudă prin SMS

by admin 2
0 comentariu 9 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Utilizatorii din România sunt avertizați cu privire la o campanie de “Smishing”, o tentativă de fraudă prin SMS, avertizează experții de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, hackerii trimit mesajul “Ai un colet” pentru a stârni curiozitatea potențialelor victime și a le determina să acceseze un link malițios. Utilizatorii sunt informați ulterior că trebuie să actualizeze anumite date pentru a primi presupusa comandă.

DNSC subliniază că, analizând denumirea domeniului care găzduiește această schemă de phishing (uchffpu[.]cn), este evident că acesta nu este un site de curierat legitim, iar utilizatorii ar trebui să se abțină de la furnizarea de date sensibile.

Experții în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să fie vigilenți și să analizeze cu atenție informațiile primite înainte de a furniza date online. Este important să evite accesarea linkurilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate, provenite de la surse necunoscute, să nu furnizeze date personale, financiare sau de autentificare în urma accesării linkurilor primite prin SMS, e-mail sau platforme de mesagerie.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00