Damen Shipyards Mangalia va produce echipamente militare

de The one
0 comentariu 225 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Damen Shipyards Mangalia SA, deținută în proporție de 51% de către Șantierul Naval 2 Mai SA și 49% de către compania olandeză Damen Holding BV, se va extinde pentru a include producția de vehicule militare de luptă, remorci, semiremorci și piese și accesorii pentru autovehicule și motoare.

Deciziile au fost luate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor pe 17 martie 2023 și au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 2567 din 13 iunie 2023.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai Șantierului Naval 2 Mai SA, deținătorul majoritar al Damen Shipyards Mangalia (51%), și ai Damen Holding BV Olanda (49%).

Acționarii au votat pentru completarea obiectului de activitate al companiei, prin includerea unor activități secundare adiționale.

Astfel, s-au adăugat producția de construcții metalice și componente ale structurilor metalice, fabricarea vehiculelor militare de luptă, producția de caroserii pentru autovehicule, producția de remorci și semiremorci, fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și motoare.

De asemenea, s-a luat decizia de eliminare a datelor de identificare ale membrilor Consiliului de Supraveghere din Statut, prin modificarea articolului 8.3 din Statut: „Consiliul de Supraveghere va fi alcătuit din șapte membri, numiți în conformitate cu prevederile Contractului de Asociere“.

Liana Laura Constantin a fost împuternicită să efectueze formalitățile legate de Registrul Comerțului.

Despre Damen Shipyards Mangalia SA

Compania Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în 1997 și are sediul social în Mangalia, la adresa Portului nr. 1. Obiectul său de activitate este construcția de nave și structuri plutitoare.

Șantierul Naval 2 Mai SA deține o majoritate de 51% în acționariat, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.

Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia este format din Vermeulen Matheus Christianus Henricus, Zielhuis Lambert, Zaharia Manuel, Grosu Dorin Ionuț, Dobrea Constantin Dan, Iordăchescu Ion și Răcuci Claudiu Vasile.

Directoratul este compus din Liana Laura Constantin, Dan Egmond Ognef și Vorster Deon Andre.

În 2020, Damen Shipyards Mangalia avea 2.107 angajați, înregistrând pierderi de peste 108,67 milioane de lei și o cifră de afaceri care a depășit 88,5 milioane de lei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00