27
Ingrediente:
- 2 bucăţi macrou (700 g)
- 2 roşii medii
- 2 cepe albe
- 100 ml vin alb, sec
- 2-3 linguri ulei de măsline
- zeama de la ½ de lămâie
- ¼ linguriţă pudră de chili, opţional
- 1 linguriţă pătrunjel uscat
- 1 linguriţă usturoi pudră
- 1-2 crenguţe cimbru, opţional
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
- Speli şi usuci bucăţile de macrou cu prosoape de hârtie, apoi le asezonezi cu sare şi piper, după gust, atât în interior, cât şi la exterior.
- Crestezi peştii din loc în loc şi pui în fiecare „buzunar“ câte o felie de roşie şi una de ceapă.
- Transferi macroul într-o tavă cu hârtie de copt, torni vinul, stropeşti cu ulei, cu zeamă de lămâie, presari condimentele şi adaugi crenguţele de cimbru.
- Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute. Serveşti preparatul cald, alături de garnitura preferată.
Poftă bună!