Avertizări meteorologice de instabilitate și averse torențiale în mai multe regiuni ale României, inclusiv în județul Constanța

by admin 2
0 comentariu 31 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Asociația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică și averse torențiale în diverse regiuni ale țării. Începând de astăzi, de la ora 10:00, până în data de 19 iunie, la aceeași oră, este în vigoare codul galben în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei, sudul Dobrogei (județul Constanța), precum și în Carpații Orientali și Meridionali.

În aceste zone se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse se pot produce vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, ajungând la 20…25 l/mp și local peste 30…40 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Tot de astăzi, începând cu ora 14:00 și până spre miezul nopții, se instituie codul portocaliu de instabilitate accentuată și averse torențiale în Carpații Orientali, estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași.

Aceste regiuni se vor confrunta cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări puternice și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, atingând valori de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Este necesară prudența în aceste zone și luarea măsurilor de precauție corespunzătoare pentru a face față condițiilor meteorologice severe.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00