Boom-ul inteligenței artificiale: Industria AI în plin avânt, oportunități senzaționale pentru investitori

de admin 2
0 comentariu 30 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Nasdaq înregistrează o creștere de peste 30% de la începutul anului, în ciuda politicilor stricte ale Rezervei Federale și a costurilor ridicate de finanțare. Această tendință este condusă de companiile de tehnologie din SUA, care sunt implicate în domeniul inteligenței artificiale (AI).

Analiza realizată de XTB, o casă de brokeraj pe burse internaționale, arată că piețele financiare recunosc potențialul unui boom tehnologic în acest domeniu. Opt companii AI au fost selectate pentru a fi monitorizate de analiști, iar evaluările lor sunt influențate în mare măsură de speculațiile privind aplicațiile AI și creșterea veniturilor reale prin această tehnologie.

În ceea ce privește randamentele din 2020, Nvidia și Arista Networks sunt în fruntea companiilor AI selectate. Companiile mai mici din domeniul AI par să profite pe termen lung, cu creșteri semnificative în acest an.

Microsoft și Alphabet (compania mamă a Google) se numără printre jucătorii importanți în domeniul AI, concentrându-se pe dezvoltarea inteligenței artificiale generative și a instrumentelor AI. Microsoft a devenit, de asemenea, un acționar major al OpenAI, oferind soluții competitive pentru Google. Microsoft și Google concurează pentru a deține o cotă cât mai mare pe piața browser-elor și a serviciilor cloud.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00