București: Noul Plan Urbanistic General propus include reorganizarea în 61 de cartiere și zone „park & ride”

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria Generală a Capitalei a lansat în dezbatere publică noul Plan Urbanistic General (PUG), un proiect care vizează o reorganizare eficientă a Bucureștiului în 61 de cartiere distincte. Planul propus are în vedere îmbunătățirea conectivității rutiere și a transportului public prin construirea unui port și a unui nou aeroport în sudul orașului.

Majoritatea cartierelor existente își vor păstra denumirea și structura actuală, însă sunt câteva zone care vor dispărea. De exemplu, cartierele Armenească și Andronache vor fi integrate în noile cartiere “Centru nord” și “Ion Creangă”. În plus, un nou cartier va fi numit în onoarea fabricii IMGB, o emblemă a perioadei comuniste.

În cadrul acestui plan, Primăria intenționează să amenajeze 20 de zone “park & ride”, destinate șoferilor care vin din afara orașului. Aceste zone de parcare de dimensiuni mari vor fi conectate la cel puțin un mijloc rapid de transport public, iar tarifele de parcare vor fi accesibile.

Această inițiativă a fost promisă și de alte administrații locale în trecut, dar este acum pusă în aplicare pentru a facilita accesul în centrul Capitalei cu transportul în comun.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00