Evaluarea Națională 2023 a început: Absolvenții claselor a VIII-a susțin prima probă scrisă

de admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Absolvenții claselor a VIII-a se află în aceste momente în fața primei probe scrise din cadrul Evaluării Naționale (Limba și literatura română) – sesiunea 2023.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, în județul Constanța s-au înscris 6105 de candidați, existând 94 de situații speciale aprobate de către Comisia Județeană și un total de 119 centre de examen.

Următoarea probă scrisă, cea de Matematică, va avea loc miercuri, 21 iunie, în timp ce ultima probă, cea de Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 22 iunie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Comunicarea rezultatelor se va face în mod anonimizat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Astfel, se vor folosi coduri individuale în locul numelor și prenumelor candidaților, iar acestea vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, în momentul susținerii primei probe.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie, după soluționarea eventualelor contestații.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00