Plantele care resping țânțarii: Alternativa naturală și eficientă în sezonul insectelor

de admin 2
0 comentariu 51 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

A început sezonul țânțarilor, iar pentru persoanele care nu sunt adeptele produselor din magazine, există o alternativă excelentă: plantele. Aceste plante, având un miros specific, pot respinge țânțarii fără a fi necesare produse chimice.

Menta

Una dintre plantele recomandate este menta, o plantă foarte aromată și cu multe proprietăți medicinale. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii indieni, uleiul de mentă este un remediu puternic împotriva larvelor de țânțari.

Pelinul

Pelinul, o plantă aromatică cu o nuanță gri-argintie, este de asemenea eficientă în respingerea țânțarilor datorită mirosului său specific.

Crizantema comestibilă

Crizantema comestibilă este una dintre plantele cu cel mai nociv efect asupra acestor insecte enervante.

Mușcata

Geraniumul sau mușcata, o plantă erbacee din familia Geraniaceae, are frunze cu un parfum plăcut pentru oameni, dar nu și pentru țânțari.

Busuiocul și lavanda

Busuiocul și lavanda sunt alte plante recomandate pentru a ține țânțarii la distanță. Plantarea busuiocului în curte sau ținerea lui în ghiveci poate fi de ajutor în această privință, deoarece nu este pe placul țânțarilor. De asemenea, lavanda poate fi folosită pentru a îndepărta aceste insecte nedorite. Mirosul plăcut al acestor plante creează și o atmosferă relaxantă în jurul lor.

Salvia

În plus, salvia poate fi de ajutor în îndepărtarea țânțarilor și a altor insecte. Această plantă verde poate fi uscată și pusă în dulap pentru a ține la distanță și moliile.

Așadar, în lupta împotriva țânțarilor, plantele pot reprezenta o alternativă naturală și eficientă, fără a fi nevoie de utilizarea produselor chimice.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00