71
Ingrediente:
- 1 piept de pui;
- 1 ardei gras roşu;
- 1 ceapă mare;
- 2 morcovi;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1/2 rădăcină de ţelină;
- 5 linguri oţet;
- 6 gălbenuşuri;
- 500 g smântână de casă;
- sare;
- piper măcinat;
- 4-5 căţei de usturoi;
Mod de preparare:
- Pui la fiert carnea în 3 litri de apă, împreună cu legumele tăiate bucăţi mari şi un praf de sare.
- După ce ai adunat spuma şi carnea este fiartă, o scoţi, cu tot cu legume. Tai carnea în fâşii lungi şi o pui din nou la fiert, de această dată fără legume.
- Mai laşi încă 5 minute la fiert, acreşti ciorba cu oţet şi apoi adaugi compoziţia formată din gălbenuşurile bătute cu smântâna (dar, înainte de a pune în oală această compoziţie, o amesteci cu 2 polonice de zeamă fierbinte din oală, astfel încât să o aduci la aceeaşi temperatură).
- La sfârşit, pui usturoiul zdrobit, potriveşti de sare, piper şi mai laşi la fiert aproximativ 10 minute.
Poftă bună!