Miercuri, 21 iunie, Primăria Municipiului Mangalia testează sistemul de alarmă pentru dezastre

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria Municipiului Mangalia anunță un exercițiu de alarmare publică conform Planului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Miercuri, 21 iunie, între orele 10:00 și 11:00, va avea loc simularea unui antrenament de alarmare. Reprezentanții Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă și Protecție Civilă Mangalia precizează că activitatea face parte din contextul geopolitic actual și implică verificarea sirenelor pentru semnalul de Alarmă de dezastre.

În cadrul exercițiului, va fi declanșată alarma care anunță pericolul generat de dezastre naturale. Semnalul de alarmă la dezastre constă în 5 sunete de 16 secunde fiecare, cu o pauză de 10 secunde între ele. Alte semnale acustice de alarmare a populației includ:

  • Semnalul de Prealarmă aeriană, format din 3 sunete de 32 secunde fiecare, cu o pauză de 12 secunde între ele, care avertizează autoritățile despre probabilitatea producerii unor dezastre sau unui atac aerian;
  • Semnalul de Alarmă aeriană, compus din 15 sunete de 4 secunde fiecare, cu o pauză de 4 secunde între ele, care informează populația despre iminența unui pericol de atac asupra localității respective;
  • Semnalul de Încetare a alarmei, constând într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu o durată de 2 minute, care anunță populația că pericolul a trecut.

Autoritățile locale roagă locuitorii din Mangalia să rămână calmi și să nu intre în panică pe durata exercițiului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00