Grefierii amenință cu proteste în fața modificărilor propuse pentru pensiile speciale

by admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial solicită prim-ministrului României organizarea unei întrevederi în legătură cu modificarea condițiilor de pensionare pentru grefierii din instanțe și parchete. Această cerere vine în urma informațiilor apărute în media referitoare la amendamentele propuse de Ministerul Muncii la Proiectul de lege privind pensiile de serviciu.

Sindicatul consideră că modificările propuse de Guvernul României, care vizează creșterea vârstei de pensionare și schimbarea modului de calcul al pensiilor pentru grefieri, trebuie să fie discutate și negociate cu partenerii de dialog social. Dacă nu vor fi convocați la discuții, sindicaliștii amenință cu proteste și oprirea activității la nivel național.

Aceștia susțin că vârsta actuală de pensionare a grefierilor, de 60 de ani, trebuie menținută, iar schimbările propuse ar afecta grav cariera personalului auxiliar de specialitate. De asemenea, sindicatul solicită îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarizarea adecvată a personalului judiciar.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00