Kiwi, un fruct minune cu multiple beneficii pentru sănătate

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Kiwiul, bogat în vitamina C și antioxidanți, este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Datorită conținutului ridicat de fibre și potasiu, acest fruct contribuie la menținerea sănătății inimii și a aparatului respirator. Studiile arată că kiwiul poate fi benefic în tratarea afecțiunilor respiratorii precum astmul și bronșita asmatiformă la copii.

Un alt beneficiu al kiwiului este legat de calitatea somnului. Consumul a două fructe kiwi cu o oră înainte de culcare poate îmbunătăți somnul, asigurând o odihnă mai liniștită și prevenind trezirile nocturne.

Aceste efecte benefice sunt atribuite conținutului ridicat de antioxidanți și nivelului crescut de serotonină din kiwi. Studiile evidențiază legătura strânsă dintre antioxidanți și calitatea somnului. De exemplu, cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de apnee în somn au de obicei nivele scăzute de antioxidanți în organism. Vitamina C, un antioxidant puternic, este folosită chiar în tratamentul apneei nocturne.

Adăugarea kiwiului în alimentație poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, contribuind la întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății cardiovasculare și îmbunătățirea calității somnului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00