Verdict șocant: Cristian Popescu Piedone poate redeveni primar al Sectorului 5 după achitare!

de admin 2
0 comentariu 43 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

După achitarea definitivă de către Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, are cale liberă să revină în funcție. Desființarea hotărârii de condamnare de la Curtea de Apel București, care a stat la baza încetării mandatului său, deschide calea pentru o posibilă reînvestire în poziție. Toni Greblă, fost prefect al Capitalei și actual președinte al Autorității Electorale Permanente, confirmă că Piedone poate cere repunerea în funcție, întrucât hotărârea ÎCCJ este definitivă și executorie.

Această situație revoltătoare contravine principiului justiției și aduce prejudicii imense încredibilității sistemului judiciar. Potrivit Codului Administrativ, condamnarea definitivă la o pedeapsă privativă de libertate ar trebui să conducă automat la încetarea mandatului unui primar. Cu toate acestea, recursul în casație depus de Piedone a dus la achitarea sa și la anularea tuturor efectelor hotărârii de condamnare, inclusiv retroactiv. Astfel, acest fost primar controversat are acum posibilitatea de a reveni în funcție fără nicio restricție legală.

Această decizie a Înaltei Curți reprezintă o lovitură adusă justiției și cetățenilor care au fost afectați de tragedia de la Colectiv, eveniment în urma căruia sute de oameni și-au pierdut viața. Piedone a fost acuzat de neglijență în serviciu și de implicare în eliberarea autorizațiilor pentru clubul Colectiv, fapt care a contribuit la producerea incendiului catastrofal din 2015.

Este profund regretabil că un individ cu astfel de responsabilități asupra unor vieți umane poate fi eliberat de orice consecință legală și poate reveni într-o poziție de putere. Această situație demonstrează disfuncționalitățile grave ale sistemului judiciar și subminează încrederea publicului în justiție.

Este de neconceput ca un primar cu un trecut atât de controversat să poată profita de astfel de decizii discutabile ale instanțelor și să revină într-o poziție de conducere fără nicio reevaluare sau consecințe adecvate. Această situație arată că este necesară o reformă profundă a sistemului judiciar, astfel încât să fie asigurată o justiție echitabilă și să se evite astfel de abuzuri în viitor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00