Bestjobs revoluționează industria recrutării: Primul instrument de coaching în carieră bazat pe Inteligență Artificială

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Bestjobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România, lansează un sistem inovator de coaching în carieră bazat pe Inteligență Artificială (AI). Acesta are rolul de a ajuta candidații să devină mai competitivi și să-și maximizeze șansele de succes în căutarea unui job.

Un sondaj recent realizat de Bestjobs relevă că peste 60% dintre respondenți consideră că activitatea lor nu poate fi înlocuită de AI, în timp ce 22% văd posibilitatea de a eficientiza anumite sarcini de lucru prin intermediul acestei tehnologii. Astfel, se evidențiază încrederea și deschiderea tot mai mare a oamenilor față de potențialul beneficiu adus de AI în domeniul profesional.

Sondajul a dezvăluit că mulți utilizatori au folosit cu succes Chat GPT, un asistent virtual bazat pe Inteligență Artificială, pentru a obține ajutor în găsirea unui job (32%), generarea de texte și articole (27%), informații de cultură generală (35%), sfaturi pentru interviuri (12%) și scrierea de cod (5%).

Noul instrument dezvoltat de Bestjobs, numit Coach în carieră, acționează ca un consilier personal pentru candidați, oferindu-le ghidaj și sprijin în direcționarea carierei lor. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot completa și optimiza CV-urile, pot obține sfaturi valoroase pentru interviuri și pot îmbunătăți strategiile de căutare a joburilor pe platforma Bestjobs. Experiența utilizatorilor în procesul de recrutare este astfel complet transformată.

Andrei Frunză, CEO Bestjobs, subliniază importanța inovării în industria recrutării și angajamentul platformei de a oferi utilizatorilor cele mai avansate tehnologii. Prin integrarea Inteligenței Artificiale în cadrul Coach-ului în carieră, Bestjobs aduce o valoare adăugată candidaților, ajutându-i să-și maximizeze șansele de succes într-o piață a muncii tot mai competitivă.

Pe de altă parte, mai mult de două treimi dintre recrutori recunosc că au utilizat deja platforme de Inteligență Artificială în procesul de recrutare și sunt interesați de abilitățile candidaților în utilizarea acestor instrumente. Principalul avantaj adus de AI pentru recrutori constă în creșterea eficienței selecției candidaților potriviți, prin intermediul analizei rapide și exacte a CV-urilor și a generării inteligente de conținut pentru descrierile joburilor.

Inovația adusă de Bestjobs în industria recrutării prin Coach-ul în carieră pe bază de Inteligență Artificială promite să faciliteze procesul de angajare și să îmbunătățească potrivirea candidaților cu joburile disponibile, beneficiind atât candidații, cât și recrutorii. Aceasta este doar una dintre numeroasele inițiative care demonstrează cum tehnologia poate contribui la transformarea pozitivă a pieței muncii.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00