Diplomația moldoveană reacționează ferm la amenințările rusești asupra podului Galați-Giurgiulești

de admin 2
0 comentariu 23 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova condamnă ferm declarațiile unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, care a sugerat bombardarea podului de la Giurgiulești ca represalii pentru avarierea, într-un atac ucrainean, a unui pod care leagă regiunea din sudul Ucrainei, controlată parțial de ruși, cu Crimeea anexată. Diplomația de la Chișinău l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a da explicații cu privire la aceste declarații provocatoare, scrie News.ro.

“Declarațiile de acest gen sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un asemenea limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse în Republica Moldova, solicitându-i explicații adecvate”, a declarat MAE de la Chișinău într-o postare pe Twitter.

Autoritățile pro-ruse din Crimeea, teritoriu anexat de Rusia, și din Herson au anunțat azi dimineață că forțele armate ucrainene au lovit podul Ciongar, care asigură legătura între peninsulă și regiune. Aceste acțiuni au amplificat tensiunile dintre cele două state și au generat reacții puternice din partea Republicii Moldova, care se pronunță ferm împotriva oricăror amenințări sau acte de agresiune asupra teritoriului său.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00