Mihai Lupu demisionează din funcția de vicepreședinte al PNL Constanța și cere suspendarea din partid

de admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a înaintat demisia sa din funcția de vicepreședinte al Biroului Politic Județean al PNL și a solicitat suspendarea sa din partid. Informația a fost confirmată de secretarul general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu.

Activitatea lui Mihai Lupu în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța este supusă analizei Biroului Permanent Județean al PNL, în urma acuzațiilor aduse de procurorii DNA. Ieri, Mihai Lupu a fost din nou la DNA împreună cu avocatul său pentru a depune probe în dosarul instrumentat de procurorii constănțeni.

Mihai Lupu este urmărit penal de DNA Constanța pentru luare de mită. În aceeași cauză, Chelariu Ermil, directorul general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, este suspectat de folosirea și divulgarea informațiilor confidențiale și luare de mită. De asemenea, Petrică Adrian Constantin, funcționar public în primăria orașului Năvodari, și Adrian Roșu, funcționar public în primăria orașului Mangalia, sunt suspectați de folosirea și divulgarea informațiilor confidențiale și luare de mită.

Ordonanța procurorilor arată că, în perioada martie – aprilie 2023, cei trei suspecți ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității, care i-ar fi conferit un avantaj în câștigarea unor licitații pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi organizate de instituțiile publice. Ca recompensă pentru ajutorul acordat, suspecții ar fi primit beneficii necuvenite, precum furnizarea de plante decorative și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor.

Suspecților li s-a comunicat calitatea procesuală conform prevederilor Codului de procedură penală. Ancheta continuă pentru a stabili toate aspectele în legătură cu aceste acuzații de corupție.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00