Președintele Klaus Iohannis promulgă legea privind decontarea cheltuielilor de transport pentru funcționarii publici din administrația locală

de admin 2
0 comentariu 44 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea ce permite decontarea cheltuielilor de transport pentru funcționarii publici și personalul contractual din administrația locală.

De la 1 ianuarie 2024, Consiliile locale vor avea posibilitatea de a acoperi costurile deplasărilor acestora între domiciliu și locul de muncă. Legea modifică și completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, oferind astfel autorităților administrației publice locale din mediul rural oportunitatea de a aloca sume în bugetul local destinate decontării cheltuielilor cu naveta.

Modalitatea exactă de decontare va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar ordonatorul de credite va avea responsabilitatea de a determina contravaloarea cheltuielilor în limitele bugetului de venituri și cheltuieli aprobat.

Această inițiativă vine în sprijinul personalului din administrația locală, facilitându-le accesul la locul de muncă și contribuind la eficientizarea activității acestora în beneficiul comunităților locale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00