Șoc financiar în perspectiva pensiilor: Viitorii pensionari ar putea primi doar 30% din salariu, spun analiștii

de admin 2
0 comentariu 28 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Persoanele care se vor pensiona peste 10 ani vor avea o pensie redusă la doar 30% din salariul lor, conform analiștilor, și se anticipează că acest șoc financiar va fi extrem de dificil de gestionat. Situația sistemului de pensii din România este considerată nesustenabilă pe termen lung.

Persoanele care se apropie de vârsta de pensionare se vor confrunta cu o reducere semnificativă a veniturilor și vor fi nevoite să-și ajusteze considerabil nivelul de trai. Această perspectivă atrage atenția asupra importanței economisirii și investițiilor pe termen lung.

În prezent, românii alocă doar 32 de lei lunar pentru investiții, reprezentând doar 0,5% din venitul lor lunar, în timp ce suma cheltuită pentru băuturi alcoolice și tutun ajunge la 264,78 lei sau 4,09% din venit.

Lipsa informațiilor financiare, neîncrederea în bănci și frica de a pierde bani sunt principalele cauze ale acestei situații. România se află în ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește educația financiară, iar mulți oameni nu sunt conștienți de importanța investițiilor și nu au suficiente cunoștințe despre instrumentele și strategiile financiare.

Aceste probleme duc la evitarea investițiilor și preferința pentru opțiuni mai conservatoare, dar care nu aduc randamentele necesare. Neglijarea investițiilor poate duce la o diminuare a puterii de cumpărare pe termen lung, la dependența exclusivă de veniturile active și la nerealizarea obiectivelor financiare pe termen lung.

Experții în investiții financiare subliniază importanța investițiilor pentru construirea unui viitor financiar sigur și atrag atenția asupra consecințelor negative ale neglijării acestora în ceea ce privește creșterea patrimoniului și realizarea obiectivelor financiare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00