22
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
- 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- 300 g cremă de brânză
- 180 g zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 3 ouă
- 200 g afine
Mod de preparare:
- Pui aluatul foitaj într-o formă rotundă de tartă, inclusiv pe pereţi. Dai forma la frigider.
- Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, 5 minute, la viteză mare, apoi încorporezi crema de brânză şi mai mixezi un minut. Adaugi iaurtul şi omogenizezi, iar la final, încorporezi cu o spatulă albuşurile bătute spumă.
- Torni umplutura peste aluat şi presari afinele spălate şi bine scurse. Dai tarta la cuptor, aprozimativ 45 de minute, la 170 °C. O laşi să se răcească complet şi o decorezi după imaginaţie.
Poftă bună!