Avocați condamnați pentru folosirea unei pledoarii inventate de inteligența artificială

de admin 2
0 comentariu 24 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Doi avocați, Steven A. Schwartz și Peter LoDuca, au fost condamnați la plata unei amenzi după ce au folosit inteligența artificială generativă dezvoltată de OpenAI pentru a crea o pledoarie plină de invenții. Cei doi avocați americani au fost sancționați cu o amendă de 5.000 de dolari, dar li s-a permis să continue să profeseze.

Judecătorul P. Kevin Castel de la Tribunalul Districtual Federal i-a criticat dur pe cei doi avocați, impunându-le să trimită o copie a deciziei judecătorilor ale căror nume apăreau în pledoaria inventată de inteligența artificială. El a subliniat că prezentarea de opinii false provoacă prejudicii semnificative, consumând timp și resurse ale părții adverse și instanței.

Cei doi avocați nu au fost obligați să-și ceară scuze, deoarece judecătorul a considerat că scuzele forțate nu ar fi sincere.

Folosirea inteligenței artificiale generative a lui ChatGPT nu a fost singurul caz. Avocații au prezentat o pledoarie într-un proces împotriva companiei aeriene Avianca, susținând că clientul lor a fost lovit la genunchi de un cărucior metalic de servire a pasagerilor. Aceștia au citat șase cazuri similare, care s-au dovedit ulterior a fi inventate de ChatGPT.

Avianca a solicitat respingerea plângerii invocând prescrierea faptei, iar avocații au cerut continuarea procesului, bazându-se pe cazurile inventate de inteligența artificială. După două săptămâni, avocații Avianca au raportat că nu au putut găsi cazurile menționate, iar judecătorul le-a solicitat documentele relevante. În cele din urmă, s-a constatat că cele șase cazuri erau complet inventate de ChatGPT.

Ca rezultat, procesul împotriva Avianca a fost respins pe motivul prescrierii faptei, iar avocații au fost sancționați pentru utilizarea pledoariei falsificate.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00